WM-header-2013

Annakarin Åkerblom

Jag gick min första Agilitykurs när jag var tio år gammal med grannens hund och efter det var jag fast. Efter mycket tjat fick jag min egna hund tollaren Daphne när jag var 13 år gammal. I samma veva blev jag med i stockholms hundungdoms styrelse där jag efter några år blev ordförande. Jag och Daphne gick kurser i Agility, Lydnad, Apportering, Spår, Sök, Kantarellsök, freestyle m.m.
 Ja i stort sett allt vi kom åt. Men vi fastnade för Agilityn och det var det vi tävlade och tränade mest. Daphne blev både Agility och hopp champion och vi kvalade till och tävlade flera Svenska mästerskap med en femteplacering som bäst. Min andra hund Zita en Border collie tränade och tävlade jag i Lydnad där vi lyckades ta championatet, Agility klass tre och freestyle klass tre där vi då lyckades ta diplom. Tyvärr blev hennes karriär kort då jag tvingades pensionera henne pga skada. Nu tränar och tävlar jag lydnad klass tre och agility klass tre med min Border collie tik Smashie.

Jag har hela tiden tyckt väldigt mycket om att träna och tävla. Framförallt gillar jag detaljerna och att fundera ut hur man bäst lär sin kompis dem.

Under hela tiden har jag hållit många olika kurser för hundungdomar och på brukshundklubben. Vilket jag tycker har varit väldigt roligt.

Jag är utbildad:
*Allmänlydnadsinstruktör
*Agilityinstruktör
*Agilitytävlingsinstruktör
*Freestyledomare
*Tävlingsledare i lydnad 1-Elit 

Jag har också gått otaliga kurser för andra erfarna hundförare.

Agility:
* Malin Elfström
* Mija Jansson
* Annica Aller
* Petter Nordlien (Norge)
* Mari Kaplas (Finland)
* David Munnings (England).
Lydnad:
* Britt-Marie Eriksson
Freestyle:
* Frida Binette